Mat & Dryck

MIDDAG / DINNER

(tis-fre från 17.00, lördag från 17.00)


Förrätter / Starters

Skivad, rå pilgrimsmussla med frusen gurka, blekselleri, äpple och lime
Sliced raw scallop with frozen cucumber, celery, apple and lime
150 :-

Tartar av nötinnanlår med sötsyrlig dillemulsion och friterad lök
Beef tartar with sweet and tangy dill emulsion and deep-fried onion
135 :-

Säsongens soppa på örter och nässlor med bakat ägg
Soupe de saison with fresh herbs, nettles and baked egg 
150 :-

Ankleverterrine med frissésallad, äppelgele och brioche
Duck liver terrinne with chicory salad, appel jelly and brioche
195 :-

Citronkokt vit sparris med Mousselinesås
White asparagus boiled in lemon with Mousseline sauce
185 :-


Varmrätter

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, frasig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crispy potato and beurre blanc
195 :-

Bakad torsk med sabayonne på brynt smör, forellrom, pepparrot och spetskål
Baked cod with browned butter Zabaglione, trout roe, horseradish and Point cabbage
295 :-

Ångad röding med ostron, blåmusslor och inkokt kronärtskocka samt brandade
Steamed char with oyster, mussels, soused artichoke and brandade
275 :-

Vårlamm från Södermanland med ramslök, nässlor, späd vitlök och potatiscreme
 Spring lamb from Södermanland with ramson, nettles, garlic and potato creme
385 :-

Smörstekt kalvkotlett med gräddkokta murklor och säsongens grönsaker
pan fried cutlet of veal with creamed morels and seasonal vegetables
355 :-

 


Desserter / Desserts

Choux puff med vaniljcreme, hasselnötter, kola och mjölksorbet
Choux puff with vanilla creme, hazelnuts, fudge and milk sherbet
125 :-

Baba au rhum
Rum baba with whipped cream and raspberry preserve
150 :-

Mascarponeglass med rabarber, citronverbana och krispig honung
Mascarpone ice Cream with rhubarb, lemon-scented verbana and crispy honey
135 :-

Ulriksdals chokladdessert
Ulriksdal’s chocolate dessert
125 :-

Ostar med tillbehör
Assorted cheese platter
150 :-

LUNCH OCH SÖNDAGSMENY / LUNCHEON AND SUNDAYS MENU

(mån-fre 11.30-15.00, lör 11.30-16.00, sön hela dagen)


Förrätter / Starters

Skivad rå pilgrimsmussla med frusen gurka, blekselleri, äpple och lime
Sliced raw scallop with frozen cucmber, celery, apple and lime
150:-

Tartar på nötinnanlår med sötsyrlig dillemulsion och friterad lök
Beef tartar sweet, tangy dill emulsion and deep-fried onion
135:-

Säsongens soppa på örter och nässlor med bakat ägg
Soupe de saison with herbs and nettles served with a baked egg
150:-


Ulriksdalsbordet

Sill och strömming samt saltade och rökta fiskar,
svenska grönsaker och charkuterier
with assorted herring smoked and cured fish Swedish vegetables and charcuteries

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, krispig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crisp potato and butter sauce

eller / or

Panerad stekt strömming med morot, dill, brynt smör och sotad citronmajonäs
Panfried Baltic herring with carrot, dill, browned butter and lemon mayonnaise

eller / or

Kalvschnitzel med ramslök- och sardellsmör, broccoli och ärtor
Schnitzel of veal with ramson and anchovy butter, broccoli and peas

Sju sorters kakor, macarons, crème brûlée, tårta, fruktsallad, smulpaj
Cookies, macarons, crème brûlée, cake, fruitsalad

Kaffe
Coffee
470:-


Varmrätter

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, frasig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crispy potato and butter sauce
175:-

Panerad stekt strömming med morot, dill, brynt smör och sotad citronmajonäs
Panfried Baltic herring with carrot, dill, browned butter and lemon mayonnaise
165:-

Fiskgryta med torsk, lax, räkor, grön sparris och morot
Fish casserole with cod, salmon, shrimps, green asparagus and carrot
195:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och rårörda lingon
Meatballs with cream sauce, pickled gherkin and lingon berries
180:-

Kalvschnitzel med ramslök- och sardellsmör, broccoli och ärtor
Schnitzel of veal with ramson and anchovy butter, broccoli and peas
205:-

Reninnanlår med svartrot, eldat fläsk och brynt smör med lingon
Reindeer filet with black salsify, pork and browned butter with lingonberries
23
5:-


Dessert

Dessertbuffé // 1 bit tårta
Desserts from our table //( Choice of 1 tarte
165.-                   //               75:-

DRYCKESMENY

Vita viner / white wine

2015 J-L Colombo, Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 99:- / 370:-
*2015 Henri Bourgeois, “Les Baronnes”, Sancerre, Loire (Fr.) 155:- / 550:-
2014 Cave des Vignerons de Buxy, Mâcon-Villages, Bourgogne (Fr.) ‘ 130:- / 520:-
2014 Albet i Noya, Lignum Blanc, Catalunya (Sp.) 120:- / 470:-
2015 Wittmann, Riesling Trocken, Rheingau (Ty.) 150:- / 590:-


Röda viner / red wine

2014 J-L Colombo Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 99:- / 370:-
2015 Terres Dorées (J-P Brun), “L’Ancien”, Beaujolais (Fr.) 140:- / 550:-
2014 G. Bertrand, Ch. l’Hospitalet, Coteaux du Languedoc, (Fr.) 160:- / 630:-
2011 Trinchero, Barbera d’Asti, Terra del Noce, Piemonte, (It.) 175:- / 690:-
*2013 Vina Pedrosa ”El pedrosal” Ribera del Duero, (Sp.) 125:- / 490:-


Champagne / Mousserande

*Pol Roger, Brut Réserve 155:/850:-


Mousserande

Naveran, Brut Especial, Blanc de Blancs, Cava (Sp.) 110:/550:-


Rosévin / Rosé wine

*2015 Ch. Minuty, Prestige, Côtes De Provence Rosé 115:/420:-


Nedanstående viner serveras per glas.
Se hela dryckesmenyn.

*viner som är konventionellt odlade