Mat & Dryck

MIDDAG / DINNER

(tis-fre från 17.00, lördag från 17.00)


Förrätter / Starters

Skivad, rå pilgrimsmussla med frusen gurka, blekselleri, pepparrot, avokado och äpple
Sliced raw scallop with frozen cucumber, celery, horseradish, avocado and apple
150 :-

Tartar av kalvinnanlår med sötsyrlig dillemulsion och friterad lök
Veal tartar with sweet and tangy dill emulsion and deep-fried onion
135 :-

Säsongens soppa på örter och nässlor med bakat ägg
Soupe de saioson with herbs, nettles and baked egg 
150 :-

Ankleverterrine med frissésallad, äppelgele och brioche
Duck liver terrinne with chicory salad, appel jelly and brioche
195 :-

 


Varmrätter

Bakad torsk med hollandaise på brynt smör, forellrom, pepparrot och spetskål
Baked cod with browned butter hollandaise, powan roe, horseradish and Point cabbage
295 :-

Ångad röding med ostron, blåmusslor och inkokt kronärtskocka samt brandade
Steamed char with oyster, mussels, soused artichoke and brandade
275 :-

Timjanstekt reninnanlår med svartvinbärsky, rostade jordärtskockor, gulbetor och dragon
Thyme fried topside of reindeer with black currant jus, roasted Jerusalem artichoke, yellow beets and tarragon
355 :-

Stekt ankbröst med apelsinrostad palsternacka, havtorn och svartpeppar
Fried duck breast with orange roasted parsnip, sea buckthorn and black peppar
265 :-

Rostade jordärtskockor med karamelliserad grädde, frasig kål och syrade gulbetor
Roasted Jerusalem artichoke with caramelized cream, crispy cabbage and pickled yellow beets
195 :-

 


Desserter / Desserts

Petit Choux med mörk choklad, hasselnötter, körsbär och mjölksorbet
Choux puff with dark chocolate, hazelnuta, cherries and milk sorbet
125 :-

Baba au rhum
Rum baba with whipped cream and raspberry preserve
150 :-

Mascarponeglass med rabarber, citronverbana och krispig honung
Mascarpone ice Cream with rhubarb, lemon-scented verbana and crispy honey
135 :-

Ulriksdals chokladdessert
Ulriksdal’s chocolate dessert
125 :-

Ostar med tillbehör
Assorted cheese platter
150 :-

LUNCH OCH SÖNDAGSMENY / LUNCHEON AND SUNDAYS MENU

(mån-fre 11.30-15.00, lör 11.30-16.00, sön hela dagen)


Förrätter / Starters

Skivad rå pilgrimsmussla med frusen gurka, blekselleri, pepparrot, avokado och äpple
Sliced raw scallop with frozen cucmber, celery, horseradish, avocado and apple
150:-

Tartar på kalvinnanlår med sötsyrlig dillemulsion och friterad lök
Veal tartar sweet, tangy dill emulsion and deep-fried onion
135:-

Rotsellerisoppa med svart tryffel, bakat ägg och lök
Celeriac soup with black truffle, baked egg and onion
150:-


Ulriksdalsbordet

Sill och strömming samt saltade och rökta fiskar,
svenska grönsaker och charkuterier
with assorted herring smoked and cured fish Swedish vegetables and charcuteries

Brynt blomkål med sotad lök och vinaigrette på äpple och tapioca
Browned cauliflower with blackened onion, apple vinaigrette and tapioca

eller / or

Ångad kolja med bakad knipplök, ramslök och vitvinssås
 Steamed haddock with baked spring onion, ramson and white wine sauce

eller / or

Lammkorv med rostad vitlök, picklad aubergine, savoykål och potatisstomp
Sausage of lamb with roasted garlic, pickled aubergine, savoy and mashed potato

Sju sorters kakor, macarons, crème brûlée, tårta, fruktsallad, smulpaj
Cookies, macarons, crème brûlée, cake, fruitsalad

Kaffe
Coffee
470:-


Varmrätter

Brynt blomkål med sotad lök och vinaigrette på äpple och tapioca
Browned cauliflower with blackened onion, apple vinaigrette and tapioca
175:-

Sotad lax med spenat, haricot verts och brynt smöremulision
Blackened salmon with spinach, haricot verts and browned butter emulision
205:-

Ångad kolja med bakad knipplök, ramslök och vitvinssås
Steamed haddock with baked spring onion, ramson and white wine sauce
195:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och rårörda lingon
Meatballs with cream sauce, pickled gherkin and lingon berries
180:-

Lammkorv med rostad vitlök, picklad aubergine, savoykål och potatisstomp
Sausage of lamb with roasted garlic, pickled aubergine, savoy and mashed potato

190:-

Bräserad oxkind med broccoli, shiitake, sidfläsk och ärtor
Braised ox cheek with broccoli, shiitake, bacon and green peas
195:-


Dessert

Dessertbuffé // 1 bit tårta
Desserts from our table //( Choice of 1 tarte
165.-                   //               75:-

DRYCKESMENY

Vita viner / white wine

2015 J-L Colombo, Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 99:- / 370:-
*2015 Henri Bourgeois, “Les Baronnes”, Sancerre, Loire (Fr.) 155:- / 550:-
2014 Cave des Vignerons de Buxy, Mâcon-Villages, Bourgogne (Fr.) ‘ 130:- / 520:-
2014 Albet i Noya, Lignum Blanc, Catalunya (Sp.) 120:- / 470:-
2015 Wittmann, Riesling Trocken, Rheingau (Ty.) 150:- / 590:-


Röda viner / red wine

2014 J-L Colombo Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 99:- / 370:-
2015 Terres Dorées (J-P Brun), “L’Ancien”, Beaujolais (Fr.) 140:- / 550:-
2014 G. Bertrand, Ch. l’Hospitalet, Coteaux du Languedoc, (Fr.) 160:- / 630:-
2011 Trinchero, Barbera d’Asti, Terra del Noce, Piemonte, (It.) 175:- / 690:-
*2013 Vina Pedrosa ”El pedrosal” Ribera del Duero, (Sp.) 125:- / 490:-


Champagne / Mousserande

*Pol Roger, Brut Réserve 155:/850:-


Mousserande

Naveran, Brut Especial, Blanc de Blancs, Cava (Sp.) 110:/550:-


Rosévin / Rosé wine

*2015 Ch. Minuty, Prestige, Côtes De Provence Rosé 115:/420:-


Nedanstående viner serveras per glas.
Se hela dryckesmenyn.

*viner som är konventionellt odlade