Mat & Dryck

SOMMARENS 3-RÄTTERS

SEASONAL 3 COURSE MENU


Tartar av nötinnanlår med sötsyrlig dillemulsion, friterad svartrot och löjrom
Beef tatar with sweet and tangy dill emulsion,
deep-fried salsify and vendace roe

~

Stekt piggvar med hjärtsallad, gröna bönor, kalvsky med örter och potatiskroketter
Fried turbot with salad, green beans, veal jus with herbs 
and potato croquettes

~

Crème Brûlée med passionsfruktsglass
Crème Brûlée with passionfruit icecream

595:-



SOMMARMENY

SUMMER MENU

3 JULI – 27 AUGUSTI


Förrätter / Starters

Sill- och laxbordet
Assorted herring and smoked and cured salmon

Serveras mellan 11:30-16:00/serves between 11:30-16:00

Förrätt 175:-/ Varmrätt 275:-

Skivad rå Pilgrimmsmussla med frusen gurka, blekselleri och äpple
Sliced raw scallop with frozen cucmber, celery and apple

150:-

Tartar av nötinnanlår med sötsyrlig dillemulsion, friterad svartrot och löjrom
Beef tatar with sweet and tangy dill emulsion,
deep-fried salsify and vendace roe

Förrätt 135:-/ Varmrätt 195:-

Grön sparris med tomat, fänkål och sabayonne på brynt smör
Green asparagus with tomato, fennel and sabayonne on browned butter

150:-

 


Varmrätter / Main courses

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, frasig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crispy potato and butter sauce
195:-

Bakad lax med sommarprimörer, vitvinssås
och nypotatis
Baked salmon with seasonal vegetables, white wine sauce
and fresh potatoes

245:-

Stekt piggvar med hjärtsallad, gröna bönor, kalvsky med örter och potatiskroketter
Fried turbot with salad, green beans, veal jus with herbs
and potato croquettes

355:-

Flankstek med gräslöksmajonäs, picklad lök, krispig potatis och trädgårdssallad
Flank steak with chive mayonnaise, pickled onion, crispy potato and garden salad

225:-

Smörstekt kalvkotlett med gräddkokta kantareller
och säsongens grönsaker
Pan fried cutlet of veal with creamed morels and seasonal
vegetables

355:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och lingon
Meatballs with cream sauce, pickled cucumber and lingon berries

180:-


Desserter / Desserts

Crème Brûlée med passionsfruktsglass
Crème Brûlée with passion fruit ice cream

135:-

Färska bär i mousserande vin med jordgubbssorbet
och vaniljkräm
Berries of the season in sparkling wine with strawberry sorbet
and vanilla creme

150:-

Osttallrik med Almnäs tegelost, fikonmarmelad
och fruktbröd
Cheese plate with Almnäs tegel, figs marmelade
and fruit bread

95:-

Kaffegodis
Petite four

45:-

DRYCKESMENY

Vita viner / white wine

2015 J-L Colombo, Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 95:- / 370:-
*2015 Henri Bourgeois, “Les Baronnes”, Sancerre, Loire (Fr.) 140:- / 550:-
2016 Domaine des Malandes, Chablis (Fr.) 140:- / 550:-
2016  Loibner, Grüner Veltliner Federspiel, Wachau (Ös.) 150:-/590:-
2016 Wittmann, Riesling Trocken, Rheingau (Ty.) 150:- / 590:-


Röda viner / red wine

2014 J-L Colombo Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 95:- / 370:-

2013 Oddero, Barbera d´Asti, Piemonte (It.) 160:-/630:-
2015 Terres Dorées (J-P Brun), “L’Ancien”, Beaujolais (Fr.) 140:- / 550:-

2015 Shed 6 Pinot Noir, Central Otrago (Nz.) 160:-/630:-
2014 G. Bertrand, Ch. l’Hospitalet, Coteaux du Languedoc, (Fr.) 160:- / 630:-


Champagne / Mousserande

*Pol Roger, Brut Réserve 155:/850:-


Mousserande

Naveran, Brut Especial, Blanc de Blancs, Cava (Sp.) 110:/550:-


Rosévin / Rosé wine

*2015 Ch. Minuty, Prestige, Côtes De Provence Rosé 115:/420:-


Ovanstående viner serveras per glas.
Se hela dryckesmenyn.

*viner som är konventionellt odlade