Mat & Dryck

MIDDAG / DINNER

(tis-fre från 17.00, lördag från 17.00)


Förrätter / Starters

Skivad, rå pilgrimsmussla med frusen gurka, blekselleri, äpple och lime
Sliced raw scallop with frozen cucumber, celery, apple and lime
150 :-

Tartar av nötinnanlår med sötsyrlig dillemulsion, friterad svartrot och löjrom
Beef tartar sweet- and tangy dill emulsion, deep-fried salsify and vendace roe
135 :-

Säsongens soppa på örter och nässlor med bakat ägg
Soupe de saison with fresh herbs, nettles and baked egg 
150 :-

Ankleverterrine med frissésallad, äppelgele och brioche
Duck liver terrinne with chicory salad, appel jelly and brioche
195 :-

Citronkokt vit sparris med Mousselinesås
White asparagus boiled in lemon with Mousseline sauce
185 :-


Varmrätter

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, frasig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crispy potato and beurre blanc
195 :-

Bakad torsk med sabayonne på brynt smör, forellrom, pepparrot och spetskål
Baked cod with browned butter Zabaglione, trout roe, horseradish and Point cabbage
295 :-

Ångad röding med ostron, blåmusslor och inkokt kronärtskocka samt brandade
Steamed char with oyster, mussels, soused artichoke and brandade
275 :-

Vårlamm med nässlor, späd vitlök, potatiscreme och lammsky
 Spring lamb with nettles, garlic, potato creme and lamb jus
385 :-

Smörstekt kalvkotlett med gräddkokta murklor och säsongens grönsaker
pan fried cutlet of veal with creamed morels and seasonal vegetables
355 :-

 


Desserter / Desserts

Choux puff med vaniljcreme, hasselnötter, kola och mjölksorbet
Choux puff with vanilla creme, hazelnuts, fudge and milk sherbet
125 :-

Baba au rhum
Rum baba with whipped cream and raspberry preserve
150 :-

Mascarponeglass med rabarber, citronverbana och krispig honung
Mascarpone ice Cream with rhubarb, lemon-scented verbana and crispy honey
135 :-

Ulriksdals chokladdessert
Ulriksdal’s chocolate dessert
125 :-

Ostar med tillbehör
Assorted cheese platter
150 :-

LUNCH OCH SÖNDAGSMENY / LUNCHEON AND SUNDAYS MENU

(mån-fre 11.30-15.00, lör 11.30-16.00, sön hela dagen)


Förrätter / Starters

Skivad rå pilgrimsmussla med frusen gurka, blekselleri, pepparrot och äpple
Sliced raw scallop with frozen cucmber, celery, horseradish and apple
150:-

Tartar av nötinnanlår med sötsyrlig dillemulsion, friterad svartrot och löjrom
Beef tartar sweet- and tangy dill emulsion, deep-fried salsify and vendace roe
135:-

Säsongens soppa på örter och nässlor med bakat ägg
Soupe de saison with herbs and nettles served with a baked egg
150:-


Smörgåsbord

Sill och strömming samt saltade och rökta fiskar,
svenska grönsaker och charkuterier
with assorted herring smoked and cured fish Swedish vegetables and charcuteries

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, krispig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crisp potato and butter sauce

eller / or

Fiskgryta med torsk, lax, räkor, grön sparris och morot
Fish casserole with cod, salmon, shrimps, green asparagus and carrot

eller / or

Brässerad oxkind med ärtor, gemsallad, bacon och rödvinsås
Braised cheek of ox with peas, gem lettuce, bacon and red wine jus

Sju sorters kakor, macarons, crème brûlée, tårta, fruktsallad, smulpaj
Cookies, macarons, crème brûlée, cake, fruitsalad

Kaffe
Coffee
470:-


Varmrätter

Spetskål med broccolikräm, picklad lök, frasig potatis och smörsås
Pointed head cabbage with broccoli cream, pickled onion, crispy potato and butter sauce
175:-

Ångad torsk med sandefjordsås, anjovis och frasig potatis
Steamed cod with “Sandefjord” sauce, anchovy and crispy potato
225:-

Fiskgryta med torsk, lax, räkor, grön sparris och morot
Fish casserole with cod, salmon, shrimps, green asparagus and carrot
195:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka och lingon
Meatballs with creamsauce, pickled cucumber and limngon berries
180:-

Brässerad oxkind med ärtor, gemsallad, bacon och rödvinsås
Braised cheek of ox with peas, gem lettuce, bacon and red wine jus

235:-

Flankstek med gräslöksmajonäs, picklad lök, krispig potatis och trädgårdssalla
Flank steak with chive mayonnaise, pickled onion, crispy potato and garden salad
235:-


Dessert

Dessertbuffé // 1 bit tårta
Desserts from our table //( Choice of 1 tarte
165:-/75:-

DRYCKESMENY

Vita viner / white wine

2015 J-L Colombo, Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 99:- / 370:-
*2015 Henri Bourgeois, “Les Baronnes”, Sancerre, Loire (Fr.) 155:- / 550:-
2014 Cave des Vignerons de Buxy, Mâcon-Villages, Bourgogne (Fr.) ‘ 130:- / 520:-
2014 Albet i Noya, Lignum Blanc, Catalunya (Sp.) 120:- / 470:-
2015 Wittmann, Riesling Trocken, Rheingau (Ty.) 150:- / 590:-


Röda viner / red wine

2014 J-L Colombo Vin de France ”Les Petites Abeilles” (Fr.) 99:- / 370:-
2015 Terres Dorées (J-P Brun), “L’Ancien”, Beaujolais (Fr.) 140:- / 550:-
2014 G. Bertrand, Ch. l’Hospitalet, Coteaux du Languedoc, (Fr.) 160:- / 630:-


Champagne / Mousserande

*Pol Roger, Brut Réserve 155:/850:-


Mousserande

Naveran, Brut Especial, Blanc de Blancs, Cava (Sp.) 110:/550:-


Rosévin / Rosé wine

*2015 Ch. Minuty, Prestige, Côtes De Provence Rosé 115:/420:-


Nedanstående viner serveras per glas.
Se hela dryckesmenyn.

*viner som är konventionellt odlade